30 Haziran 2015 Salı

Aşure
2 Su bardagi asurelik bugday
1 Su bardagi kurufasülye
1 Su bardagi nohut
1 Su bardagi badem
1,5 Su bardagi findik
1 su bardagi kuruüzüm
20 Adet kaysi
10 adet kuru incir
2 Lt su
3 Su bardagi seker
Ceviz (üzeri ıcın)
Nar taneleri (üzeri ıcın)
Yapilisi:
Bugday, nohut ve kuru fasülyeyi yikayin. Kuru fasülye ve nohudu beraber, bugdayi ayri kapta bir gece önceden islatin.
Bugdaya 6, nohut ve fasülyeye 4 bardak su koyup ayri tencerelerde ocaga koyup yumusayana kadar haslayin. (ben düdüklü tencere kullandim)
Bu arada kuru meyveleri yikayin ve üzerine ilik su koyup 1-2 saat bekletin, meyveler yumusadiktan sonra kücük kücük dograyin.
Bademlerin üzerine sicak su döküp biraz bekletin, kabuklari yumusayinca soyun.
Haslanmis olan kurufasülyenin, nohudun ve bugdayin suyunu süzün. (asure daha koyu ve özlü olsun isterseniz bugdayin suyunu süzmeyin)
Hazir olan malzemeleri bugdayi, fasülyeyi, nohudu, meyveleri, bademi ve findigi büyük bir tencerede bırlestirin, üzerıne 2 Lt su ekleyin ve tencereyi ocaga alin (bugdayin suyunu dökmediyseniz, 2 Lt den biraz daha az su koyun)
Asurenin üzerine sekeride ekleyin ve 10-15 dk. daha pisirin.
Hazir olan asurenizi kaselere bosaltin, üzerini ceviz ve nar taneleriyle süsleyin
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler