15 Haziran 2015 Pazartesi

GÜRÜN KÖFTESİ
Malzemeler:
Dış Harcı İçin:
1.5 kase ince bulgur
2 patates
1,5 yemek kaşığı un
Tuz
2 yemek kasıgı irmik
1 adet yumurta
İç Harcı İçin:
250 gram kıyma
2 adet kuru sogan
1 çorba kasıgı domates salçası
Tuz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı ceviz içi
2 yemek kasıgı tereyagı
Kızartma Harcı İçin:
3 adet yumurta
2 yemek kaşıgı un
Yapılısı:
Köftenin dıs harcı için ince bulgur ile haşlanıp ezilmis patates püresi yoğurulur. İçine tuz, irmik ve yumurtalar eklenip tekrar yogurulur. İç harcı için ince doğranmış soğanla kıyma kavrulur. Domates salçası ve baharatlar eklendikten sonra tüm malzeme birbiri ile özlesene kadar kavrulur. Son olarak iri çekilmiş ceviz eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır. Hazırlanan dış harçtan ceviz büyüklügünde parçalar alınıp içleri oyulur. İç harç ile doldurulup yuvarlanarak kapatılır. Kızartma için derin bir kasede yumurta ile unu çırparak bir harç hazırlanır. Köfteler tuzlu kaynar suda haşlanıp süzgeç kasıkla bir tabaga alınır. Yumurtalı harca bulanıp kızgın yagda kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler