HAŞHAŞLI TATLI
250 gram tereyagı
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için: Hashas
Krema için:
3 su bardağı süt
2 yemek kasıgı nisasta
4 yemek kasıgı seker
Şerbeti için:
3.5 su bardagı şeker
3.5 su bardagı su
Süslemek için:
Çilek
Nane
YAPILIŞI:
İrmik, tereyagı, yumurta, kabartma tozu ve un karıstırılıp yogurulur. Ele yapısmayan yumusak bir hamur hazırlanır. Limon büyüklügünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve bolca hashasa bulanır. Tepsiye dizilip 180 derece fırında pisirilir. Serbet için su ve seker kaynatılır. Krema için süt nişasta ve şeker kıvam alana kadar kaynatılır. Hashaslı tatlı pişip soğuyunca soguk serbet dökülür. Üzerlerine kasıkla muhallebiden yayılır. Dörde bölünmüs çilek ve nane yaprakları ile süslenir.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder