15 Haziran 2015 Pazartesi

HAŞHAŞLI TATLI

250 gram tereyagı
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için: Hashas

Krema için:
3 su bardağı süt
2 yemek kasıgı nisasta
4 yemek kasıgı seker

Şerbeti için:
3.5 su bardagı şeker
3.5 su bardagı su

Süslemek için:
Çilek
Nane

YAPILIŞI:
İrmik, tereyagı, yumurta, kabartma tozu ve un karıstırılıp yogurulur. Ele yapısmayan yumusak bir hamur hazırlanır. Limon büyüklügünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve bolca hashasa bulanır. Tepsiye dizilip 180 derece fırında pisirilir. Serbet için su ve seker kaynatılır. Krema için süt nişasta ve şeker kıvam alana kadar kaynatılır. Hashaslı tatlı pişip soğuyunca soguk serbet dökülür. Üzerlerine kasıkla muhallebiden yayılır. Dörde bölünmüs çilek ve nane yaprakları ile süslenir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler