15 Haziran 2015 Pazartesi

ISPANAKLI KÖFTE


Dış harcı için:
3 kase köftelik bulgur
5 kase un
Tuz
Su

İç harcı için:
1 kg ıspanak
6-7 orta boy sogan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Sosu için:
2 yemek kaşığı biber salçası
1.5 su bardagı sıvıyag
6-7 diş ezilmiş sarımsak

YAPILIŞI:
Ispanaklar temizlendikten sonra iri doğranır. Ispanaklar sıcak suya batırılıp soğuk su dolu kaseye alınır. 1-2 dakika beklettikten sonra süzülür. Soganlar yemeklik doğranıp sıvıyağ ile bir tencereye alınır. Rengi dönene kadar kavrulan soğanlara salça ekleyip karıştırılır. Ispanaklar sıkılarak tencereye kimyonla birlikte alınır. Karıştırılıp soğuması için kenara alınır. Hamur için bulgur soguk su ile ıslatılır. Un, tuz ve su eklenerek yoğurulur. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır. Ispanaklı iç harcından konulup kapatılır. Köfteler kaynar tuzlu suda haşlanıp süzgeç kaşıkla servis tabağına alınır. Sos için sıvıyagda salça kavrulup sarımsak eklenir ve köftelerin üzerine gezdirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler