15 Haziran 2015 Pazartesi

KUZU ETLİ ÇANAK ENGİNAR

600 gram kuzu eti
10 enginar
3 limon
1 soğan
1 havuç
1 kase bezelye
Yarım su bardağı zeytinyağı
Dereotu
Tuz
karabiber

YAPILISI:
Etler iyice yıkanıp soğuk su ile bir tencereye alınıp haşlanır. Kaynamaya başlayınca et suyunun kefi alınır. Etlerin pişmesine yakın ocaktan alınır. Etler süzülüp tencereden alınır. Et suyu yemekte kullanılmak üzere saklanır. Enginarlar çanak kalacak şekilde ayıklanır. Ayıklanan enginarlar 2 adet limon sıkılmış suda bekletilir. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan ve havuç kavrulur. Kavrulan sebzelere et eklenir. Etlerin üzerine enginar çanakları ters olacak şekilde kapatılır. Et suyu tencereye aktarılır. Et suyu miktarı en üstteki çanakları tam örtmeyecek miktarda konulur. Kısık ateşte pişirilir. Servis tabağına bolca kıyılmış dereotu yayılır. Pişen enginarlar servis tabağına alınır. Çanakların içine etli sebze harcından konulur ve üzerinde bir tutam dereotu ile servis edilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler