15 Haziran 2015 Pazartesi

LORLU KURABİYE

İç malzeme:
1-1,5 su bardağı toz şeker
500 gr tatlı lor
Hamuru için
1 çay bardagı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay bardağı yogurt
1 paket hamur kabartma tozu
250 gr taze kaymak
1/2 çay bardagı sıvı yag
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Lor ve toz şekeri ezip iyice karıştırın ve bir kenara alın. Hamurunuzu yoğuracağınız kabınıza yumurtayı, yoğurdu, kaymağı, pudra şekerini, sıvı yagı alın ve harmanlayın. İçine un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
Tüm hamuru cevizden biraz büyük parçalara ayırın. Sonra bunları avuçlarınız arasında yassılaştırın. Ortalarına bir tatlı kaşığı lorlu içten koyun. Dairenin tüm çevresini ortada toplayıp iyice kapatın. Kurabiyeyi ters çevirip elinizde tekrar yuvarlayarak düzeltin. Birleştiği bölüm alta gelecek şekilde pişirme kâgıdı serilmiş tepsiye şişme payı bırakarak dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek, yani 20-25 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler henüz sıcakken üzerine pudra şekeri serpin.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler