15 Haziran 2015 Pazartesi


MERCİMEKLİ KISIR

2 kase yeşil mercimek
3 kase ince bulgur
1 bağ taze sogan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı sıvıyag
Mor lahana
3 yemek kaşık domates salçası
2 tatlı kasığı kimyon
1 tatlı kasığı karabiber
2 tatlı kasığı pul biber
2 tatlı kasığı tuz

Mercimek su ile bir tencereye alınıp pisirilir. Mercimek pişince bulgur eklenir. 1-2 dakika karıştırılıp tencere ocaktan alınır. Tencerenin kapagı kapatılıp bulgurun demlenmesi sağlanır. Karısım bir kaba alınır. Ayrı bir tavada salça, sıvıyağ ve baharatlar birkaç dakika kavrulur. Karışım bulgurlu mercimek üzerine dökülüp el ile homojen hal alıncaya kadar karıstırılır. Taze sogan, maydanoz, dereotu ve mor lahana doğranıp limon suyu mercimekli kısıra eklenir. Karıştırılıp servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler