PORTAKALLI KREMALI TATLI
1 su bardağı galeta unu,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı toz seker,
1 su bardağı ince fındık içi,
4 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1.5 bardak süt,
KREMA MALZEMELERİ
4 su bardağı süt,
4 kaşık un
9 kaşık şeker(çorba kasığı)
1 paket vanilya,
1 paket krem santi(toz olarak kremaya eklenecek)
4 portakal
üzeri için dilimlenir (kabuksuz) ve 2 paket tart hazır jöle
YAPILIŞI;
Yumurta,şeker çırpılarak üzerine galeta unu,hindstan cevizi, fındık ve kabartma tozu ve sıvıyağ eklenerek yoğun kıvamda bir hamur elde edilir.170 derece fırında 25-30 dk pişirilir kek sıcak süt soğuk bir şekilde kekin üzerine gezdirilir.Krema ocakta süt,un ve şekerle pişirilirfokurdamaya başlayınca ateşeten alınarak ılınmaya bırakılır.ılık kremanın içine toz krem şanti eklenerek iyice mikserle çırpılarak kekin üzerine gezdirilir.hazırlanan portakal dilimleri büyük dikdörtgen borcamda bulunan malzemenin üzerine yerlestirilir.hazır 2 paket tart jöle tarifteki gibi hazırlanarak portakalın üzerine gezdirilir ve buzdolabında en az 2 saat önceden soğumaya bırakılır.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder