15 Haziran 2015 Pazartesi

SIRIN

Hamur ıcın
4 bardak un
1 su bardagı sut
Tuz
Üzeri ıcın:
2-3 su bardagı yogurt
2-3 dıs sarımsak
150 gram tereyagı
YAPILISI:
Hamur için un, süt ve tuz derin bir kaba alınıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur yumaklara ayrılıp 15-20 dakika dinlendirilir. Hamur bezeleri oklava ile açılır. Hamurlar sac ya da teflon tavada hafifçe pembeleşene kadar kızartılır. Hamurlar sıcakken rulo şeklinde sarılır ve 2 cm enliliğinde kesilir. Kesilen rulolar fırın kabına dizilir. Önceden ısıtılmş 180 derece fırında kızartılır. Yogurt ezilmiş sarımsak ile karıştırılıp fırından çıkartılan sırının üzerine yayılır. Tereyağı eritilip üzerine gezdirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler