SÜTLAÇ
1.5 litre süt
1,5 su bardagı pirinç
1,5 su bardagı seker
Damla Sakızı
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Fındık
Süt, şeker ve yıkanarak nişastasından arındırılmış pirinç tencereye alınır. Damla sakızı kırılarak eklenir. Karıstırılarak pisirilir. Koyulaşınca toprak fırın kaplarına paylaştırılır. 1 kepçe sütlacın süt kısmından ayrılıp 2 yumurta sarısı ile karıştırılır. Karışım sütlaçların üzerine paylastırılır. Fırın tepsisine su konup önceden ısıtılmıs 200 derece fırına verilir. Üzerleri kızarana kadar bekletilir. Üzerine kırılmıs fındık dökülüp servis edilir.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder