15 Haziran 2015 Pazartesi

 SÜTLAÇ

1.5 litre süt
1,5 su bardagı pirinç
1,5 su bardagı seker
Damla Sakızı
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
Fındık
Süt, şeker ve yıkanarak nişastasından arındırılmış pirinç tencereye alınır. Damla sakızı kırılarak eklenir. Karıstırılarak pisirilir. Koyulaşınca toprak fırın kaplarına paylaştırılır. 1 kepçe sütlacın süt kısmından ayrılıp 2 yumurta sarısı ile karıştırılır. Karışım sütlaçların üzerine paylastırılır. Fırın tepsisine su konup önceden ısıtılmıs 200 derece fırına verilir. Üzerleri kızarana kadar bekletilir. Üzerine kırılmıs fındık dökülüp servis edilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler