11 Haziran 2015 Perşembe

TAŞKADAYIF

Malzemele Listesi 
1 kg hazır taş kadayıf
100 gram iri çekilmiş ceviz
Toz tarçın

Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Kızartmak için
Sıvıyağ

Yapılışı:
Çekilmiş ceviz toz tarçın ile karıştırılır, hazır taş kadayıflarının içine paylaştırılır. Kadayıfların kenarları bastırılarak yapıştırılır. Taş kadayıflar kızgın yağ içinde pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta su, şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlanıp soğuması için kenara alınır. Kızaran taş kadayıflar soğuk şerbetin içine atılıp, servis tabağına alınarak toz fıstıkla süslenir

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler