TİRAMİSU
3.5 su bardagı süt
2 çay bardagı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşıgı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket (200 gram) labne peyniri
8-10 adet kedidili
Sos için:
2 yemek kaşıgı şeker
2 yemek kaşıgı granül kahve (Nescafe)
1.5 su bardagı ılık su
Üzeri için: Kakao
YAPILIsı
Labne peyniri kutusundan kağıt mutfak havlusunun üzerine alınarak fazla suyundan arındırılır. Süt, seker, un, mısır nisastası, yumurta sarısı ve labne peyniri derin bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Sos için ılık suda şeker ve granül kahve karıştırılarak eritilir. Kedidilleri ortadan ikiye kesilip sosa batırılıp ıslatılır. Küçük servis kaplarına kedidilleri tek ya da ikili olarak yerleştirilir. Peynirli krema soğuyup kabuk bağlamadan kedidillerinin üzerine doldurulur. En üste kalp seklinde kalıp kullanılarak kakao serpilir.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder