11 Haziran 2015 Perşembe

TÜL PERDE TATLISI
Malzeme Listesi
25-30 baklavalık yufka
Yarım kg ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenip birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra soğuması için kenara alınır. Baklavalık yufkalar tek tek düz bir zemine yayılıp üzerine çekilmiş ceviz yayılır. Büzüstüürülerek toplanıp fırın tepsisine dizilir. Üzerine sıvı yağ gezdirilip 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Diğer tarafta şeker, süt, yumurta, kabartma tozu ve sıvı yağ mikserle çırpılır. Pembeleşen tatlının üzerine gezdirilip tekrar fırınlanır. Üzeri kızarınca fırından çıkartılıp 5 dakika kadar dinlendirilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbet çekince servis yapılır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler