15 Haziran 2015 Pazartesi

YALANCI SARMA

1 lahana
2 su bardağı ince bulgur
3 soğan
1 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay bardağı sıvıyağ
,2 yemek kaşığı salca
1 su bardağı su
Tuz

Üzeri için:
3 yemek kaşıgı sıvıyağ
Pul biber

YAPILISI:
Lahana yaprakları haşlanıp süzülmeye bırakılır. İç harç için derin bir kaba ince bulgur, ince doğgranmış soğan, kıyılmış maydanoz, kekik, nane, sıvıyağ, salça ve su alınır. İyice yoğurulur. Lahana yapraklarına iç harçtan konulup sarılır. Tencereye dizilen sarmaların üzerini geçecek kadar su konulup pişirilir. Üzeri için sıvıyağda pulbiber yakılır. Servis tabağına alınan sarmaların üzerine yakılmış yağ gezdirilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler