YUVALAMA
2 su bardagı pirinc
250 gram yagsız kuzu kıyma
1 tatlı kaşıgı tuz
Karabiber
4 kase süzme yoğurt
1 yumurta
750 gram kusbası et
1 su bardağı nohut
1 soğan
Üzeri için:
2 yemek kaşıgı sadeyag
Yarım cay bardagı zeytinyagı
1 yemek kasıgı nane
1 çay kasıgı karabiber
YAPILIŞI
Pirinç yıkanıp temiz bir bez üzerinde kurutulduktan sonra robottan cekilir. Çekilmis pirinc, kuzu kıyma, karabiber ve tuz bir kaba alınıp yogurularak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurdan nohut büyüklügünde köfteler yuvarlanır. Köfteler tuzlu kaynar suda haşlanır. Haslanan köfteler süzgec kasıkla sudan alınır. Süzme yoğurda yumurta eklenip çırpılır. Kuşbaşı et, ıslanmış nohut ve yemeklik dogranmıs sogan ile düdüklü tencerede pişirilir. Pisen etli karışıma haşlanan köfteler ve yogurt eklenir. Kaynatılır. Üzeri icin zeytinyagı ve sade yag eritilip nane ve karabiber yakıldıktan sonra yuvalamanın üzerine gezdirilir.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder