22 Nisan 2015 Çarşamba


HAŞHAŞLI POĞAÇA

5 bardak un.
2 kaşık toz şeker.
1 paket kuru maya.
1 bardak süt.
 yarım kaşık tuz.
 1 bardak sıvıyağ.
 2 bardak su.
İÇ HARCI İÇİN.
2 bardak ceviz.
 3 bardak çekilmiş haşhaş.
 Geniş bir kaba 5 bardak un konur. Üzerine kuru maya ve tuz bırakılır. 1 bardak sıvı yağ ve süt katılır. 2 kaşık şeker ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. Üzeri yağlanarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenince ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir ve üzerlerine tekrar sıvı yağ sürülür. Her beze üzerine haşhaş dökülen tezgahın üzerinde oklava ile tabak büyüklüğünde incecik açılır. (Ön yüzüne haşhaş bulaşmaması gerekir). Açılan hamur 2 tarafından zarf şeklinde kapatılır ve ortasına ceviz konur. Tekrar 2 tarafından kapatılıp üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilerek 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler