30 Haziran 2015 Salı

CEVİZLİ GÖZLEME

Malzemeler
4 su bardagi tambugday unu
4 su bardagi beyaz un
3 su bardagi ilik su
2 bucuk tatli kasigi tuz
Icine
2 su bardagi biraz iri cekilmis ceviz
Sivi yagi

Yapilisi
Unu tuzu bir yogurma kabinda karistirin ama unun son bardagini dökmeyin yogurdukca gerekirse ekleyin.suyu ekleyerek yogurun ele yapismayan bir hamur olsun. Portakal büyüklügünde bezeler yapin un serpilmis bir tepsiye koyun. Üstüne bir örtü kapatinki bezeler Kurzfassung.Ve ilk yaptiginiz bezeden acmaya baslayin. Ince yufka acin firca yardimiyla sivi yagini heryerine sürün sonra cevizi serpin ucundan kıvırın. Resimlerde göründügü gibi. Iki ucunu tutup büzdürün Ve elinizle bastirip tekrar acin bir yada birbucuk santim kalinlikta olsun. Yagsiz tavada altli üstlü pisirin. Cikarinca firca yardimiyla altini üstünü yagli suyla hafif islayin sert olmasin. Hepsini bu sekilde devam edin.benim 10 tane cikti.
Afiyet olsun Mutfak Zamani'na teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler