30 Haziran 2015 Salı

FIRINDA PAPATESLİ KÖFTE
600 gr kiyma
1 büyük sogan
2-3 dis sarimsak ( istege göre )
1 tane yumurta
1 su bardagi galete unu
Maydanoz
Tuz
Pulbiber
Karabiber
1-2 yemek kasigi siviyagi
Bütün malzemeleri bir kaba alin sogan ve sarimsagi ister ince ince dograyin ister rendeleyin yada benim tercih ettigim ve yaptigim gibi rondodan cevırın. Bütün malzemeyi yogurun sekil verin. 4 orta boy patatesi yuvarlak 1 er samtimlik kalinlikta dograyin köfte patates sirayla dizin. 2 yemek kasigi salcayi 2 su bardagi kaynar suya karistirin biraz tuz atin patates köfterin üstüne dökün. Önce isitilmis 190 derece firinda kizarana kadar pisirin. Sulu isterseniz 3-su bardagi su koyun. Bu Malzemelerden 24 tane köfte cikti:)) bu malzemenin yarisini yapmak isterseniz yinede 1 yumurta kullanin .
️Afiyet olsun:) Mutfak Zamani'na teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler