14 Haziran 2015 Pazar

KAYMAKLI GÜLLAÇ

4 adet güllac yapragı
500 gr kaymak
ırı dovulmus cevız ıcı
Nar tanelerı
Serbetı ıcın
1 lıtre sut
3 su bardagı seker
1 paket vanilya
10 tane karanfıl
Yapılıaı
1 lıtre süte 3 su su bardagı seker konulur. 1 paket vanılya ve 10 tane karanfil eklenir. Ilınıncaya kadar pısırılır.
Gullaçc yaprakları oratadan ıkıye kesılır. Her yaprak ılık sütle ıslatılır, kaymak ve cevız yerlestırılıp sıgara böregi gibi sarılarak gül seklınde katlanır. Üzerıne kurumamaları ıcın bıraz daha süt gezdırılıp buzdolabında sogutulur. Üzerı cevız ıcı ve nar tanelerıyle süslenır.


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler