15 Haziran 2015 Pazartesi


YAPRAK SARMA
Malzemeler:
4-5 adet kuru sogan
1 çay bardagı zeytinyagı
1.5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık) v 2 su bardagı pirinç
1yemek kaşıgı kuru nane
11,5 tatlı kaşıgı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım limonun suyu
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
yarım kg salamura asma yapragı
yarım cay bardağı zeytinyagı
2 su bardağı kaynamış su
hazırlanması:
 4-5 kuru soganı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardagı zeytinyagı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.   2 su bardagı pirinci yıkayıp soganlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşıgı tuzu ve 1 çay bardagı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.   diğer tarafta yarım kg salamura asma yapragını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yapragı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yapragı sigara böregi gibi sarın. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyagı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)  yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları sogutup servis tabagına dizin. Lımon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler