Tavuk etinde arsenik zehiri bulundu! Ntv.com.tr'den Tülay Karabağ'ın haberine göre tüketicinin kafası ise uzun zamandır karışık. Vatandaş, önemli beyaz et kaynaklarından biri olan tavuk etini tüketip tüketmeme konusundaki soru işaretlerinden bir türlü kurtulamıyor. Konuyla ilgili son açıklama ise Bahceşehir Üniversitesi Fitoterapi Egitim Koordinatörü Dr. Ümit Aktaş’tan geldi. Aktaş, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin nisan ayında yaptığı açıklamaya dikkat çekti.Bahçeşehir Üniversitesi’nden Dr. Ümit Aktaş, test edilen tavukların yüzde 50’sinin karaciğerinde inorganik arsenik bulunduğunu ve bu maddenin kanserojen kimyasallar arasında en zehirli olanı olduğunu söyledi.
17 Kasım 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder