300 gr tavuk bonfile,
1 tatlı kaşıGı biber salçası
1 yemek kaşıGı yoGurt,2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1yemek kaşığı susam, tuz karabiber.
Yapılışı:
yoğurt salça gibi asidite deGeri yüksek ürünler etinizin daha yumuşak ve sulu kalmasını sağlıyacaktır.Tavuk bonfileleri kuşbaşı doğrayıp salça,yoGurt,tuz,karabiber ve sızma yağda en az 3 saat dolapta bekletin.
Dinlendirdiğiniz etleri şişlere takıp üzerlerine susam gezdirin ve kızdırdığınız ızgara tavasında önce bir yüzünü sonra diğer yüzeyini pişirip yanında isterseniz pilav, yeşillik ızgara edeceğiniz domates ve biberlerle servis edin.Etlerinizi pişirirken pişireceğiniz tavanın yada ızgaranın sıcak olmasına dikkat edin ve bir yüzeyi pişmeden diğer yüzeyini çevirmeyin.
Eğer tavanız yada ızgara soğuk olursa etleriniz içerisinde bulunan suyu salacak kuru ve lezzetsiz olmalarına sebep olacaktır. Pastacı Kız'a teşekkürler
0 yorum :
Yorum Gönder