SİRON
Malzemeler:
4 adet günlük taze yufka
1 diş sarmısak
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
150 gr yoğurt 1 çay kaşıgı tuz.
Yapılışı: yufkaları 2 şer 2şer üst üste koyup rulo şeklinde sarıp bir parmak kalınlıgından biraz fazla yuvarlak parçalara kesin. Kestiğiniz yufkaları sırayla yuvarlak bir tepsiye yada borcama dizip 100 gr tereyağını eriterek üzerine gezdirin.180 derece fırında 15-20 dk altınsarısı kıvamında kızartın.yogurt sarmısak ve tuzu karıştırıp üzerine dökün. Kalan tereyagı ve pulbiberi iyice kızdırıp yogurtlamış olduğunuz sironunuzun üzerine gezdirin. Dilerseniz yoğurda kuru nanede ekliyebilirsiniz.Afiyet olsun.Pastacı Kız'a teşekkürler
14 Temmuz 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder