23 Nisan 2015 Perşembe


MAKLUBE

- 500 g kuzu kuşbaşı.
- 1 kilo patlıcan.
- 250 g tuzsuz badem.
- 50 g dolmalık fıstık.
- 4 bardak pirinç.
- 8 bardak et suyu.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- Kuzu kuşbaşı etlerin üzerine bol su bırakılır ve düdüklü tencerede haşlanmaya bırakılır.
- Patlıcanlar alacalı doğranıp boyundan kesilerek ince ince dilimlenir.
- Kabuğu soyulan tuzsuz bademler tereyağında kavrulur. Rengi biraz dönünce dolmalık fıstığı eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Kızartılan patlıcanlar pilav tenceresinin dibine her yerini kaplayacak şekilde dizilir. Üzerine haşlanan etler, kavrulan bademler ve dolmalık fıstıklar bırakılır. Son olarak yıkanan 4 bardak pirinç konup 8 bardak haşlanan etin suyu ilave edilip kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişip demlenince ters çevrilerek sunuma alınır.


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler