24 Haziran 2015 Çarşamba

BALLI BADEM PASTASI
Görüntüsüyle olduğu kadar lezzetiyle de tam puan alan bu nefis pastayı siddetle tavsiye ediyorum :) Malzemeler: -4 adet yumurta -6 çorba kaşığı toz şeker -50 gr tereyağı (eritilmiş) -1 su bardağı un -2 paket vanilin -1 paket kabartma tozu Kreması İçin: -3 su bardağı süt -1 adet yumurta -5 çorba kaşığı toz şeker -3 çorba kaşığı labne peyniri -3 çorba kaşığı un -1 çorba kaşığı nişasta -1 çorba kaşığı tereyağı -2 paket vanilin Üzeri İçin: -1 su bardağı file badem -2 çorba kaşığı bal -2 çorba kasığı toz şeker -3 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar miskerle çırpıp tereyağı, un vanilinler ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız karışımı döküp 150 derecelik fırında 25 dk pişirin. Üzeri için tereyağı bal ve şekeri küçük tencereye koyup kısık ateşte eriyene kadar katıştırıp bademleri ekleyip ocaktan alıp ılımaya bırakın (çok soğutmayın sertleşiyor) Fırında 25 dk pisirdiğiniz keki fırından çıkartıp hiç beklemeden üzerine hazırladığınız ballı badem karışımını dikkatlice her tarafına eşit şekilde yayıp tekrar fırına sürüp yaklaşık 20 dk daha pisirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Krema için labne peyniri ve tereyağı hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alıp 5-10 dk bekletin peynir ve tereyağını ekleyip mikser ile 10 dk çırpın. Soğuyan keki kalıbından çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesip ilk parçasını tekrar kelepceli kalıba yerleştirip kremayı kekin üzerine döküp kasıkla her tarafına yayın ve diğer parçayı kremanın üzerine kapatıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirip kalıbından çıkartıp dilimleyerek servis yapın. Afiyet Olsun Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler