25 Haziran 2015 Perşembe


 GAZOZLU POĞAÇA
1 su bardağı gazoz (oda sıcaklıgında)
250 gr tereyagı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardagı ılık su
1 çorba kasıgı toz seker
1 tatlı kaşıgı tuz
1 paket toz maya
aldığı kadar un
İçi İçin: beyaz peynir, maydonoz
Üzeri İcin:yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanısı:Derin bir kab icerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip ele yapısmayan yumusak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
Peyniri catal ile ezip maydonozu doğrayıp peynirle karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar kopartıp elinizle avucunuzun ortasında yassılayıp peynirli harçtan koyup istediğiniz şekli vererek kapatın ve yaglı kagıt serilmis fırın tepsisine yerlestirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpistirin.
Şekil verdiğiniz pogaçaları tepside yaklaşık 40dk bekletin.
Önceden ısıtılmıs 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pisirip servis yapın. Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler