30 Haziran 2015 Salı

İÇi Dolgulu Kurabiye
140 gr Margarin
1 Cay bardagi pudra sekeri
1 Cay bardagi süt
1 Cay bardagi siviyag
1 Yemek kasigi kakao
1 Paket vanilya sekeri
1 Paket kabartma tozu
3,5 Su bardagi un
Ic harci icin:
2 Su bardagi hindistan cevizi
2 Yemek kasigi cekilmis antep fistigi
1 Limon kabugu rendesi
1 Paket 200 gr Schmand (labne peyniri)
1,5 Cay bardagi pudra sekeri
Yapilisi
Oda sicakligindaki margarini, pudra sekerini, sütü, yagi, kakaoyu, vanilya sekerini, unu ve kabartma tozunu yogurma kabinin icerisine koyun ve kulak memesı yumusakliginda bir hamur olana kadar yogurun.
Ic harci icin olan malzemelerin hepsini bir kabin icine koyun ve tüm malzemeler birbiriyle özlesene kadar karistirin.
Hazir olan hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip yuvarlayin, avcunuzun icinde biraz acip inceltin ve ortasina bir tatli kasigi kadar ic harcindan koyduktan sonra hamuru uclarindan büzüp yuvarlayin ve büzdügünüz kisim alta gelecek sekılde firin tepsisine yerlestirin.
Hazir olan kurabiyelerinizi daha önceden isitilmis 200° firinda pisirin.
Soguduktan sonra üzerini arzu ettiginiz sekilde süsleyip servis yapin, ben benmari usulü erittigim beyaz cikolatayla susledım.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler