30 Haziran 2015 Salı


 Tuzlu Pastane Kurabiyesii
125 gr Margarin (oda sicakliginda)
1 Cay bardagi sivi yag
1/2 Cay bardagi su
1 Yumurta (beyazi icine, sarisi üzerine)
2 Yemek kasigi toz seker
2 Cay kasigi tuz
1 Paket kabartma tozu
Aldigi kadar un (kulak memesi yumusakliginda)
Cörek otu (üzerine serpmek ıcın)
Yapilisi:
Hamuru icin olan malzemelerin hepsini genis bır yogurma kabina koyun.
Hamurunuz kulak memesi yumusakliginda olana kadar yogurun.
Hazir olan hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparin ve arzu ettiginiz sekillerde yapip, yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin.
Hazir olan kurabiyelerinizin uzerine yumurta sarisi surup, cörek otu serptikten sonra, daha önceden isitilmis 180° firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler