24 Haziran 2015 Çarşamba

KAKAOLU BARDAK KEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket toz şanti
1 paket vanilin
Pişirmek İçin: 12 adet karton bardak
Hazırlanışı:
Yumurta ve sekeri mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemelerin hepsini sırasıyla ekleyip karıstırın.
Hazırladığınız kek karışımını 12 adet karton bardağa pay edip (bardaklar yağlanmayacak) 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için santi ve vanilinler hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
Ilıyan kremaya toz şanti ve vanilinleri ekleyip mikser ile 10dk çırpın.
Soğuyan kekleri bardakları keserek çıkartıp keklerin üst kısımlarındaki bombeleri bıçak ile kesip içlerini kaşık ile oyun.
Hazırladığınız kremayı keklerin içlerien doldurup kalan kremayı krema sıkma aparatıyla keklerin üzerien sıkıp üzerlerini istediginiz gibi süzleyin.
Kekleri buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler