12 Haziran 2015 Cuma

KARAGÖZ TATLISI
Karagöz tatlısı için gerekli malzemeler:
1 kase fındık
1 su bardağı yogurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra sekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasığı kakao
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı seker
3 bardak su
1 çay kasığı vanilya
½ limon
Yapılışı: Tatlının şerbeti için 3 su bardağı şeker, 3 bardak suyla kaynatılır ve üzerine limon sıkılıp 1 çay kaşığı vanilya koyulur.Karıştırılarak kaynatılan serbet soğutulur. Bir su bardağı zeytinyağının üzerine bir su bardağı yoğurt ve kırılan bir yumurta koyulur. Karıştırılan malzemelere 1 çay bardağı pudra sekeri eklenir. Kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenerek hamur yoğurulur. Kıvamını bulan hamurun üçte biri başka bir kaba alınır ve üzerine kakao koyulup özleşene kadar yoğrulur. Diğer hamur üçe bölünüp acılırken, kakaolu hamur yuvarlanarak silindir şekline getirilir. Silindir şeklindeki kakaolu hamur da üç parçaya kesilir. Açılan ilk bezeye fındık serpildikten sonra kakaolu silindir şeklindeki hamur koyularak sarılır. Sarılan hamurlar kesilip yağlanan fırın tepsisine dizilir. Diğer hamurlarada aynı işlem uygulanıp tepsi dolunca tatlı fırında pişirilir. Tatlımız pisr pismez fırından cıkartılır ve üzerine vanilyalı soğuk serbet dökülür.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler