18 Haziran 2015 Perşembe

KARNI YARIK
Malzemeler
5  Tane patlican
Domates(üzeri icin)
Yesil biber (üzeri icin)
Ic harci icin:

350 gr Kiyma
1 Tane kuru sogan
1/2 Cay bardagi aycicek yagi
3 Adet yesil biber
4 Adet domates
1 Tatli kasigi domates salcasi
Karabiber, pulbiber
Tuz
Yarim demet maydanoz (arzu ederseniz)
Sosu icin:

1/5 Su bardagi su
1 Yemek kasigi salca
2 Cay kasigi tuz
Yapilisi:

Patlicanlari alacali soyun ve ortadan ikiye kesin 20 dk kadar tuzlu suda bekletip kurulayin. (ben suda bekletme olayini yapmiyorum ama aci olacagini düsünüyorsaniz yapabilirsiniz)  Tavaya aycicek yagi koyun ve isitin. Patlicanlari isinmis yagda arkali önlü kizartin.
Tencereyi ocaga alin, icine kiymayi koyup kisik ateste kavurun. Sogani yemeklik dograyin, kiyma suyunu cekmek üzereyken sogani ekleyip beraber kavurun. Kiyma ve soganlar kavrulurken aycicek yaginida üzerine ekleyin.
Diger yandan biberleri dograyip kiymaya ilave edin. Domatesleri soyun, küp küp dograyip kavrulmakta olan kiymaya ekleyin.
Domatesler suyunu cektikten sonra salcayi, tuzu, karabiberi, pul biberi ve suyu ekleyip kisik ateste 5-10 dakika pisirin. Son olarak maydanozu ince ince dograyip hazir olan kiyma harcina koyun ve karistirin.
Patlicanlari tepsiye yerlestirin, ic kisimlarini catalla biraz ezin ve hazirladiginiz kiyma harcindan koyun. (Benim kullandigim patlicanlar cok kücük oldugundan kiyma harcindan artti, ama siz biraz daha büyük patlican kullanirsaniz yeterli gelecektir)
Üzeri icin olan domates ve biberleri arzu ettiginiz sekilde dilimleyin ve patlicanlarin üzerine yerlestirin.
 Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu patlicanlarin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzeri iyice kizarana kadar pisirin.
Sicak olarak servis yapin.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler