14 Haziran 2015 Pazar

KÜNEFE
Malzeme lıstesı
500 gr kunefelık kadayıf
350 gr tuzsuz peynır veya dıl peynırı
200 gr tereyagı
Serbetı ıcn
500 gr seker
Su
Yapılısi
Serbet ıcın yarım kılo seker üzerını 2 parmak kadar cıkacak kadar suyla kaynatılır. 200 grm tereyagı erıtılır.Peynırler elde ufalanır Kadayıflar tel tel ayrılarak tereyagıyla harmanlanır. Kadayıfın yarısı genıs bır tepsıye serılır. Uzerıne peynırler dosenır. Kalan dayıflar da dösenır. Tepsı ocağa alınır ve yavas yavas cevrılerek kunefenın 2 yuzu esıt sekılde kızartılır. Pısen kunefe dılımlenır ve serbetlenır.. Afiyet olsun


0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler