24 Haziran 2015 Çarşamba


MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler:
 1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
1lt su
2 adet kurusoğan
5-6 adet yeşil soğan
1 demet maydonoz
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
4-5 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz , pul biber, kara biber, kimyon
Hazırlanışı:Mercimegi yıkayıp su ile birlikte tencereye koyup kısık ateşte ezilip hafif sulu kalana kadar pisirip ocaktan alıp ince bulguru ilave edip karıştırın ve tencerenin kapagını kapatıp 20dk bekletin.
Kurusoğanı minik minik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ilave edip 2-3dk kavurup ocaktan alın.
Maydonoz ve yeşil soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Derin bir kab icerisine bulgurlu mercimegi ve kavrulan soganları koyup 10-15dk yoğurup nar ekşisi ve doğranmış yeşillikleri ilave edip 5-10 dk daha yogurup elinizi çok hafif ıslayarak şekil verip marul ve limon ile süsleyerek servis yapın. Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler