24 Haziran 2015 Çarşamba

ŞAMBABA
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yogurt
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
Şerbeti İçin:
3 su bardagı şeker
2 su bardagı su
2-3 damla limon suyu
Süslemek için: fıstık içi , hindistancevizi
Hazırlanışı:Şeker ve suyu tencereye koyup kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 15dk) kaynatıp limon suyunu ekleyip 1-2dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kab icerisinde malzemeleri el çırpacağı ile karıştırıp yağlanmış kare borcama döküp üzerlerine aralıklarla fıstık içi yerleştirip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip ocaktan alıp soğuk serbeti üzerine dökün ve serbetini çekince servis yapın.Pembe Tatlar'a teşekkürler

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler