14 Haziran 2015 Pazar























 Topak Helvası 
Gerekli malzemeler;
3 su bardagı un
1 su bardagı susam
1 su bardagı ceviz
7 yemek kasığı tereyag
pekmez ...gerektigi kadar..
Tarıf: Genisce bır tavaya 3 su bardagı un ve 7 yemek kasıgı tereyag eklenerek topak olmaması icin sürekli karıstırılarak kavurulur. Kavurma islemi un kokusu kaybolana kadar sürdürülür. 1 su bardagı susam ve 1 su bardagı cekılmıs ceviz aynı tavaya eklenerek hic aralık vermeden kavurulmaya devam edilir. Kıvamını bulan kavurulmus karısım bir yoğurma kabında ılımaya alınır. Biraz soguyan helva hamur kıvamını bulana kadar pekmez dokulerek karıstırılır. Hazır olan helva ceviz buyuklugunde parcalar halinde yuvarlanıp servis tabağında servis edilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler