YARMA ÇORBASI
350 gram kemikli kuzu eti
2 kase yarma
15 taze fasulye
2 soğan
1 çay bardagı sıvı yag
1.5 kase yogurt
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, nane
YAPILIŞI
Kemikli kuşbaşı et ve yarma düdüklüye alınır. Üzerine su eklenip 1 saat pişirilir. Et ve yarma ılımaya alınır. Fasulyeler yarım santim kalınlıgında doğranıp ılıyan karışıma eklenip birlikte pişirilir. Dereotu ve maydanoz ince kıyılıp çorbaya eklenir. Başka bir tavada tereyağı ve sıvı yağ ısıtılıp yemeklik doğranmış sogan kavrulur. Kavrulan soğanın 2/3'ü çorbaya eklenip karıştırılır. Ilıdıktan sonra çırpılıp çok az su ile açılan ayran karıştırılarak çorbaya yedirilir. Kalan sogan karışımı ısıtılıp kuru nane eklendikten sonra çorbanın üzerine gezdirilir.
15 Haziran 2015 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder