26 Haziran 2015 Cuma



YUVA (SALANGANİ)
Harika bir lezzet kazak mantısına tadı benzediği için yapmayı üşendiğimden mantı yerine daha pratik ve şık görünümüyle sizlerede tavsye ederim . 
MALZEMELER
1 Paket salangani 
400 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan 
kimyon 
karabiber
pulbiber
tuz
Sos için :
1 adet havuç 
1 tatlı kaşıgı domates salçası 
1 çay kaşıgı pul biber
2-3  yemek kaşığı pişen salangani suyundan
maydanoz
HAZIRLANIŞI 
Önce kıymamızınn için soganalrımızı minik minik dograyalım baharatları katıp harmanlayalım  şekildeki gibi elimizle uzatıp kıymalı harcımızı için eyerleştirelim .
 Her salnganiyi tenceremizin dibine dizelim yanyana salnaganilerimizin miktarına uygun tencere tavanı olsun üst üst değil yan yana dizmeliyiz 
Ardınan salangilerimizin hızasına kadar kaynar su dökelim ve ağzını kapatıp pismesini bekleyelim .
 Bu sırada havucumuzu rendeleyim ve 1-2 yemek kaşıgı yag ile salçamızı kavurupatalım  havuçlarımızı bahartlarımızı katalım ve kavuralım pisen makarna suyundan katalım 2-3 yemek kaşığı makarnalı suyundan ekleyelim havuclar kıvam aldıysa altını kapatalım
 Pişen yuvaları servis tabağına alıp üzerlerine havuçlu sosu yerleştirelim maydanoz serpelim 
AFİYET OLSUN  Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler






0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler