2 Temmuz 2015 Perşembe


Güzel kurabiyeler pisirmek için bazı kurallara uymamız gerekir. Bu kurallara uyduğumuz zaman gerektigi gibi lezzetli kurabiyeler pişirip agız tadıyla yiyebiliriz. İste güzel kurabiye pisirmenin püf noktaları.
Güzel Kurabiye Pisirmenin Püf Noktaları
Kurabiye yaparken kullandıgımız malzemelerin oda sıcaklıgında olması gerekiyor.
Kurabiyelerin yumuşak olması için, tereyagını veya margarini eritip soguttuktan sonra kullanmalıyız. (yagı eriterek kullandıgımızda diger malzemelerin içinde esit olarak dağılıyor)
Tereyagını ya da margarini oda sıcaklıgında da yumusatabiliriz.
Kullandığımız yoğurdun eksi olmaması gerekiyor, yoğurdunuzun tadına mutlaka bakın. Yogurt ekşi ise kullanmayın.
Unu ve diger kuru malzemeleri eleyerek kullanmalısınız. Böylece topaklanmıs malzemeler kurabiye hamurumuza girmeyecektir.
Kurabiye yaparken, ilk önce yumurta ve toz sekerin çırpılması gerekiyor.
Kurabiyelerin piserken dagılmaması için, yumurta ve toz sekeri çok çırpmamalıyız. En fazla 2 dakika çırpıyoruz.
Güzel Kurabiye Pişirmenin Püf Noktaları
Sponsorlu Bağlantılar 
Kurabiyeye hamuruna unu eklemeye başladıgımız andan itibaren tahta kasıkla unu karıştırmalıyız.
Kurabiye hamuru kulak memesi yumusaklığında olmalıdır.
Kurabiye malzemelerinin tam ölçüde olması gerekir. Malzemelerin eksik ya da verilen ölçülerden az veya fazla kullanılması kurabiyelerin dağılmasına neden olur.
Kurabiye yaparken sıvı yağı kullanırsak kurabiyeler daha yumuşak olur, fakat bazı kurabiyelerin dağılmasına neden olduğu için pek fazla tercih edilmez.
Kurabiye hamuru buzdolabında 15 – 30 dakika arası dinlendirilmelidir.
Kurabiyeleri pisirirken şekillerinin bozulmaması ve üzerilerinin çatlamaması için, kabartma tozunu çok az ya da hiç kullanmamalıyız.
Kurabiye hamuruna meyve parçaları veya kuru yemis ekleyecek isek en son ilave etmeliyiz.
Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için, fırına vermeden önce serin bir yerde 10-15 dakika bekletmeliyiz.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmıs fırında pisirmeliyiz.
Kurabiye yaparken kabartma tozu veya karbonat kullanacak, üzerine 1-2 damla limon suyu sıkmalıyız.
Kurabiyeleri 150° 180° arasında ve 25 – 30 dakika pisirmeliyiz.
Kurabiyeleri çok pişirirsek sert olur.
Kurabiyelerin pistiğini anlamak için altlarına bakmalıyız. Kurabiyelerin altları kızarmıs ise pişmiş demektir.
Kurabiyeleri fırına koyduktan 15 dakika sonra kontrol etmeliyiz. Kurabiyeler yanabilir.
Kurabiyeleri fırından sertlesmeden çıkarmalıyız, çünkü kurabiyeler sogudukça kıvam alır.
Kurabiyeleri hava almayan metal kutularda veya cam kavanozlarda saklamalıyız.
Kurabiyeleri sakladıgımız kabın içerisine 1 – 2 adet kesme şeker koyarsak kurabiyeler daha geç bayatlar.
Kurabiyeleri buzdolabında 1 hafta saklayabiliriz.
Sakladıgımız kurabiyeler hava alırsa sertlesir ve kıtırlaşır.
Kurabiyelerin sertlesmemesi için yanlarına kabuklu elma koymalıyız. Böylece kurabiyeler 2 hafta boyunca sertlesmeden taze kalabilir.
Kurabiye hamurunu hazırlayıp, daha sonra kullanmak üzere derin dondurucuda saklayabiliriz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler