1 Temmuz 2015 Çarşamba


Kahvaltıda ekmeği hiç böyle kızarttınız mı
Güne zinde başlamanın en önemli noktalarından biri de kahvaltı. Şimdi size pratik bir ekmek kızartma yöntemi anlatacağız.
Kolay ve hızlı pişirilmesi bakımından birçoğumuz için kahvaltı sofralarının yıldızı olan yumurta, besinsel değeriyle de aslında kahvaltı menüleri için büyük önem taşıyor. Eğer ekmek yemeden doymuyorsanız, bir dilim ekmek ve yumurtayla enfes bir lezzet yaratabilirsiniz. Böylelikle bayatlayan ekmeğinizi çöpe atmamış olur ve protein açısından zengin olan yumurtayla güne başlayabilirsiniz.
İşte yumurta ve ekmeğin birleşimi için gerekli olan malzemeler:
-Yuvarlak bir bardak ya da silindir parça
-Zeytinyağı
-Yumurta
-İsteğe göre yeşillik

Yapılışı: Dilimlediğiniz ekmeklerin ortasında, su bardağı ağzıyla  yuvarlak bir parça çıkarın. Ekmeğinizi zeytinyagı ile yağlayın. Yumurtanızı dilimin içindeki yuvarlak boşluğa kırın. Kısık ateste pişirmeye başlayın. Dilerseniz üzerine peynir ya da yeşillik serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler