28 Ağustos 2015 Cuma

PASKALYA ÇÖREĞİ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta (sarıları üzerine)
Yarım paket eritilmiş sanayag
Yarım su bardagı sıvıyağ
3 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
2 tatlı kaşıgı kuru maya
Aldığı kadar un.
Hazırlanışı:önce sıvı malzemeyi karıştırıp mayayı koyduktan sonra 5 dk dinlendirin kabarınca unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur olunca agzına poşet geçirip yarım saat dinlendirin sonra şekil verip yumurta sarısını sürün tepsi mayası gelince 150 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler