25 Ağustos 2016 Perşembe

Tereyağı Tatlısı

Şerbeti için
3.5 bardak şeker
3.5 bardak su
Kaynatıp soğumaya alıyoruz

Hamuru için
250 gr tereyağı eritilip soğutulmuş
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu
Aldığı kadar un
İçi için bir kase ceviz
Tereyağını, yumurtayı, yoğurdu, koyuyoruz,karbonatı koyunca limonu üzerine dökelim, karbonatın acısını almak için.

Yapılışı
Aldığı kadar un ilave edelim, hamuru ikiye bölüp merdane ile açalım merdane ile aaçalım çay bardağı ile kesip arasına ceviz koyup kapatalım.
Tepsiye dizelim, önceden ısınmış fırında pişirip şerbetini verelim.
Afiyet Olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler