- 6,5 su bardağı un.
- 3 paket çeşnili kabartma tozu.
- 2 su bardağı yoğurt.
- 1 su bardağı sıvı yağ.
- 1 çay kaşığı tuz.
- galetA onu.
2 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ geniş bir kaba alınır. 3 paket çeşnili kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. ( Eğer çeşnili kabartma tozu bulamazsanız 3 paket normal kabartma tozu koyup, 1 tatlı kaşığı mahlep katabilirsiniz). Ortalama 6,5 su bardağı un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp galeta ununa bulanıp üzerine yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. 180 derecede fırına verilir.
0 yorum :
Yorum Gönder