YUFKA MANTISI
- 6 adet yufka. - 500 g dana kıyma. - 1 adet kuru sogan. - 1 çay kaşığı karabiber. - 1 çay kaşığı tuz. SOSU İÇİN. - 2 adet domates. - 3 diş sarımsak. - 1 çay kaşığı pul biber. Dana kıyma bir kaba alınır. İçine kuru soğan rendelenir. Karabiberi ve tuzu atılıp yoğurulur. Yufkanın üzerine sıvı yağ gezdirilir. Yarısından katlanır. Geniş tarafına 1 parmak kalınlığında şerit şeklinde kıymalı harç konup kenarları kapatılır ve rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilip çöp şiş çubuklara dizilir. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilip 180 derecede fırına verilir. - 2 adet domates rendelenip sıvıyağ gezdirilen tavaya alınır. Üzerine sarımsak rendelenir. Pulbiberi atılır ve mantının yanında sos olarak masada yerini alır. |
0 yorum :
Yorum Gönder