30 Mayıs 2015 Cumartesi

İŞKEMBE TEMİZLİĞİ
İşkembenin içi boşaltın, bol suyla 5-6 kez iyice yıkayın.
İşkembe temizlemek için en kolay yöntem kireç kaymağı kullanmaktır. Kireç kaymağı; toz kireç ya da taş kireç ile su karıştırılarak elde edilir. Hazır kireç kaymağını da yapı marketlerde ya da nalburlarda bulabilirsiniz. Kireç işkembenin mikroplarının ölmesini ve kolayca temizlemenizi sağlar.
Büyükçe 1 su bardağı kadar koyu bir kıvamda olacak şekilde kireç kaymağı hazırlayın.
Tezgah üzerinde işkembenin iç tarafına ( tırtıklı olan kısmına)  erittiğiniz kireç kaymağını iyice yayın .
İşkembeyi  katlayarak buzdolabı poşeti yada herhangi bir temiz naylon torbada 15 -20 dk kadar bekletin.
Bekleme süresi sonrasında tekrar tezgaha alın ve bir bıçak yardımıyla işkembeyi kazıyın .
Kazıma işleminden sonra dikkatlice yıkayın
Bir kap içerisinde 5-10 dk kadar sirkeli suda beklettikten sonra ,tekrar sudan geçirin.
Bütün işlemler bittikten sonra işkembeniz pişirilmeye hazırdır.
İşkembe temizliğinde çoğunlukla kullanılan yöntem; işkembeyi karbonatlı suda kaynatmaktır. Fakat sıcak suyla işkembe temizlemek hem elinizi yakacak hem de ısıyla birlikte işkembenin pişmesini, mikropları da içine emmesine sebep olacaksınız.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler