ANKARA TATLISI
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz içi
2 yemek kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Şerbet için:
4 su bardagı su
4 su bardagı şeker
Limon tuzu
YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. 10 dakika kadar kaynatılır. Ocaktan almadan önce limon tuzu eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Tatlının hamuru için süt ve yumurta bir kaba alınıp çırpılarak birbirine yedirilir. Tereyağı, un ve kabartma tozu eklenir. Yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Diğer tarafta iri çekilmiş ceviz içi ile tarçın harmanlanır. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp açılır. İçine cevizli karışımdan konularak ortası açık kalacak şekilde kenarları kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
16 Haziran 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder