BAYAT EKMEK HELVASI
3 Su bardagı rondodan çekilmiş ekmek (Kabukları dahil)
3 Yemek kaşığı tereyag
1 Su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 vanilya
YAPILIŞI
Bir tencerede 3 su bardagı dolduracak kadar rondodan çektigimiz ekmekler, 3 yemek kaşığı tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur ve ocaktan alınır. Ayrı bir tencerede 1 su bardagı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır ve tencere kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen helvamız bir kaşık yardımı ile ezmeden karıştırılır. Tane tane olan helva, servis tabagına alınıp hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstıgı ile süslenir
Güloannemutfakta'ya teşekkürler
19 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder