ÇİKOLATA BAŞLIKLI CEVİZLİ RAFFAELLO
MALZEMELER
1 Paket krem şanti
1 su bardağı bardağı süt
1.5 yemek kaşığı mascarpone veya labne(OLMASADA OLUR)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
200 grama yakın hindistan cevizi( kıvam resımdekı gıbı olacak hındıstan cevızını azaltıp veya cogaltabılırsınız)
100 gr bitter çikolata
100-150 gr ceviz
1 tatlı kaşığı sanayağ
HAZIRLANIŞI
Süt ve kremşantiyi çırpıyoruz güzelce hazır olunca mackorpone ekleyelim karıştırmaya devam edelim sonra 5dk buzdolabında bekletelim çıkartalım ve hindiistan cevizlerini ve pudra şekerini ekleyelim ve yoguralım kıvam resimdeki gibi olana kadar ilave edelim .Dolaba kaldıralım streç filme sararak 10 dk bekletelim ve çıkınca elimizle açıp içine ceviz ekleyelim ve kapatalım
Şimdi bitter çikolatamızı bermari usulü eritiyoruz sanayagını katarak ve kıvam alınca çikolatalarımzıı raffeollarımızın üzerine şapkalar yapıyoruz Buzdolabına kaldırıyoruz çikolatalr donunca servis edebilirsiniz.
Tamamen çikolatayada bulayabilirsiniz Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler
26 Haziran 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder