17 Haziran 2015 Çarşamba


ÇİLEKLİ RULO PASTA
Keki İçin;
6 yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 paket vanilya
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin;
1 kaşık un
2 kaşık nişasta
600 ml süt
250 gr. Tereyağı
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı şeker
Süslemek İçin;
Kakao
Çilek
Pudra Şekeri

Kek malzemeleri çırpılır. Yaglı kağıdı serilen fırın tepsisine dökülür. Sıcak fırına 170 derecede 10 dakika pişirilir. Ayrı bir tarafta muhallebi malzemeleri (tereyagı ve vanilya hariç) pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve tereyağı ile vanilyası eklenip karıştırılır, soğumaya bırakılır. Fırından alınan kek yağlı kağıtla beraber ıslak havlu üzerine konur. Diğer bir havluya kekin üzeri örtülür. Havlu arasındaki kek uzun kenarlarından sarılarak rulo yapılır ve sogumaya bırakılır. Soğuyan rulo halindeki kek açılır. Üzerine muhallebisi sürülür. Tekrar rulo haline getirilip beş parçaya kesilir.
Üzerleri kakao, çilek ve pudra şekeriyle süslenip servis edilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Kataloglar. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sayfalar

Facebook Sayfamız

Popüler Tarifler