DİVRİĞİ PİLAVI
2 kg kemikli kuzu eti
2-3 çorba kaşığı tereyağı
1 kâse haşlanmış nohut
1 büyük kâse pirinç
1 kâse besni üzümü
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
Tane yenibahar
Yapılışı
Kemikli kuzu eti, 1 adet soğan ve tuz ile haşlanır. Haşlanan et sudan çıkartılıp etler kemiklerinden ayrılır. Etler baharatlarla harmanlanıp kenara alınır. Kalan soğan yemeklik doğranıp baharatlarla harmanlandıktan sonra kenara alınır. Besni üzümü ve pirinç ayrı kâselerde kaynar olmayan su ile ıslanır. Tereyağı tencereye alınıp eritilir ve baharatla harmanlanmış etler yayılır. Üzerine sıra ile soğan, haşlanmış nohut, besni üzümü yayılır. En üste süzülmüş pirinç yayılır. Üzerine 1,5 büyük kâse et suyu-su karışımı eklenip pişirilir. Dinlendirildikten sonra ters çevrilerek servis tabağına alınır ve servis yapılır.
17 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder