ETLİ TARCANA
1.5 kg kuşbaşı et
1 su bardağı et
Yarım su bardağı kuru üzüm
5-6 kuru kayısı
4-5 kuru incir
2 yemek kaşıgı bal
2 yemek kaşıgı sirke
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 soğan
Yarım su bardagı yag
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Tencere iyice ısıtılıp içine et alınır. Et suyunu bırakıp çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir. Yağ ve yemeklik doğranmış soğan eklenip karıştırıldıktan sonra kavrulur. Kuru kayısı ve incirler 2-3 parçaya kesilir. Haşlanıp kabukları çıkartılmış bademlerle birlikte kayısı ve incirler eklenir. İyice karıştırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı su eklenir. 5-10 dakika geçtikten sonra bal ve sirke eklenir. Yemek ocaktan alınmadan önce tuz, karabiber, pulbiber ve köri eklenir. (Yemegin suyu az ise 1 su bardağı sıcak su eklenebilir.)
16 Haziran 2015 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder